пʼятницю, 9 березня 2018 р.


Харчування — невід’ємна частина життя людини, тому кухарі потрібні скрізь і завжди. Кожен день кухарі смачно годують дорослих і дітей в самих різних закладах. Свій кухар є в школі, лікарні, дитячому садку. Велика кількість кухарів працюють в різних кафе, ресторанах, пунктах швидкого харчування. Люди цієї професії завжди були шановані в суспільстві, адже від них залежить престиж того чи іншого будинку, закладу. Люди з покоління в покоління передають традиції і навички приготування їжі. Однак для того, щоб стати хорошим кухарем, необхідно не тільки любити готувати, але і пройти спеціальне навчання. На курсах кухарів і в навчальних закладах майбутніх кулінарів вчать тому, як правильно вибирати, нарізати і готувати продукти, а також як зробити блюдо красивим і апетитним. Кухарі не тільки зберегають всі традиції, а й додають нові рецепти, поради. Кожен хороший кухар хоче, щоб його блюдо оцінили по достоїнству. Кухарі бувають різними. Кухар-кондитер готує солодкі шедеври, майстерно прикрашаючи їх. Кухар-технолог перевіряє якість вже готового блюда. Шеф-кухар виконує так само і функцію адміністратора, але при цьому він повинен бути професіоналом найвищого рівня. Кухар — дуже відповідальна робота, адже він повинен багато знати і багато вміти, а також володіти певними якостями. Хороший кухар повинен мати фантазію, так як йому потрібно не тільки приготувати, але і красиво подати блюдо. І, що важливо, кухар повинен дотримуватися чистоти на кухні, інакше він може випадково зіпсувати їжу. Ну а головна якість справжнього кухаря — наявність гарного відчуття смаку та нюху. Так само справжній кухар-майстер повинен володіти хорошим окоміром і відмінним нюхом. Без хороших кухарів не було б усієї сучасної цивілізації. Недарма один філософ сказав: «Кухарська справа — не ремесло, а мистецтво!»



Немає коментарів:

Дописати коментар

                                                    Проведення лабораторно - практичних робіт.