четвер, 27 лютого 2020 р.

                 
Украї́нська ку́хня — характерний стиль приготування їжі, практика і традиції, які пов'язані з українською культурою. Протягом багатьох століть хліб, хлібні вироби та страви з зернових становили основу харчування українців. Починаючи від найдавніших прісних коржів, як готували на території Україні тисячі років тому, до безлічі складних хлібобулочних виробів, якими, наприклад, захоплювався Бальзак, подорожуючи Україною.
В «Енеїді» Котляревського слово «хліб» згадується 20 разів. Навіть боги, вирушаючи в гості один до одного, беруть з собою хліб та сіль.
В цій же «Енеїді» згадується понад 50 страв з борошна.
«…Як ви приїдете на Україну, в цей рай земний, де я запримітив уже 77 способів приготовлення хліба»
З листа Оноре де Бальзака, 1848 рік.
Сьогодні 27 лютого, у Переяславському ЦПТО відбувся грандіозний обласний захід серед закладів профтехосвіти "Київщина кулінарна – традиції і сучасність". Його учасниками були вісімнадцять делегацій, до складу яких входили як учні, які навчаються на кухарів та кондитерів, так і їхні наставники. Була проведена величезна робота над відродженням страв української кухні, а саме київщини.
Щоб наші вихованці приходили на виробництво всебічно розвинутими у своїх професіях, знали їхню історію, витоки, могли творити. Ну, а професія кухарів, можливо, як ніяка інша потребує творчого підходу.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Навчання було організовано компанією «Google» у співпраці з Міністерством освіти і науки України. Програма містила 7 онлайн-тренінгів пр...